Toimitusehdot

Tilaus- ja toimitusehdot

Iriskustannus.fi on vuodesta 2016 lähtien toiminut kirjailijalta lukijalle suorapalvelu verkossa. Iris Kustannuksen verkkopalvelun  toiminta-ajatus on palvella lukijaa lähimyyntinä – meiltä tilattaessa lukija saa kirjallisuuselämyksensä suoraan kirjailijalta.

Iris Kustannuksen yhteystiedot:
Iris Kustannus – Iris Publishing
PL 168
00811 HELSINKI
Y-tunnus: 2746898-1
laura@iriskustannus.fi

Tilaaminen

Tuotteiden tilaaminen tapahtuu täyttämällä tilauslomake osoitteessa www.iriskustannus.fi. Tilauslomakkeeseen merkitään tilattavien tuotteiden määrä sekä tilaajan henkilötiedot. Lomake lähetetään Iris Kustannuksen sähköpostiosoitteeseen suoraan verkkosivun tilaus-painiketta klikkaamalla. Tilaus vahvistetaan asiakkaan antamaan sähköpostiosoitteeseen. Tässä vaiheessa asiakkaan tulee tarkastaa, että tilauksen tiedot ja toimitustiedot ovat oikein. Tilaus maksetaan ennakkomaksuna Iris Kustannuksen tilille. Tarkemmat ohjeet maksamisesta tili- ja viitenumeroineen ilmoitetaan tilausvahvistuksessa.

Maksettuasi tuotteen tilausvahvistuksen ohjeiden mukaisesti tilauksesi lähetetään 2-6 arkipäivän sisällä maksusuorituksen saapumisesta Iris Kustannuksen tilille. Maksaessa on aina käytettävä viitenumeroa. Huomioithan, että tilisiirto eri pankkiryhmien välillä kestää 1-2 pankkipäivää.

Tilaukset toimitetaan postipakettina.
Postikulut kotimaassa: 6,10 €. Nouto lähimmästä postista.
Posti ilmoittaa saapuneesta paketista tekstiviestillä.

Suuremmille tilauksille ja ulkomaantilauksille postikulut määräytyvät tapauskohtaisesti. Sähköiset tuotteet toimitetaan ePub-muotoisena tiedostona sähköpostitse tilaajaan antamaan osoitteeseen.

Ennakkotilaukset

Ennakkomyynnissä on merkitty sillä hetkellä tiedossa oleva julkaisupäivä ja hinta. Nämä tiedot ovat kuitenkin aina vain suuntaa antavia ja ne voivat muuttua. Pidätämme oikeuden ennakkotilausetujen muutoksiin. Mikäli olet maksanut ennakkotilattavan tuotteen ja hinta on muuttunut julkaisupäivään mennessä, otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

Palautukset

Tuotteilla on 14 päivän palautusoikeus. Palautusaika alkaa siitä hetkestä, kun asiakas vastaanottaa tuotteen fyysisesti. Asiakkaan on ilmoitettava palauttamisesta palautuslomakkeella myyjälle. Tavaran palauttaminen ilman lomaketta tai paketin noutamatta jättäminen ei riitä tilauksen peruutukseen.

Palauttaessasi tuotetta täytä alla olevasta linkistä löytyvä lomake ja liitä mukaan lähetykseen. Lähetä tuote postipakettina. Asiakas maksaa palautuksen postimaksun.

Lataa tästä palautuslomake

Palautettavan tuotteen tulee olla myyntikelpoinen ja uutta vastaavassa kunnossa. Kuluttajalla on oikeus tutustua tavaraan samaan tapaan kuin myymälässä. Jos kuluttaja huolellisuusvelvoitteensa vastaisesti ottaa tavaran käyttöönsä, hän vastaa tavaran arvon alentumisesta. Jos tavara on tullut sen käyttämisen johdosta myyntikelvottomaksi, kuluttaja vastaa tavarasta koko sen arvolla.

Ladattuja tuotteita ei voi palauttaa.

Moitteettomassa kunnossa palautetun tuotteen saapumisen jälkeen tuotteen hinta palautetaan asiakkaan ilmoittamalle tilille. Postikuluja ei palauteta eikä tuotteen lähetyksestä aiheutuneita postikuluja korvata.

Palautusosoite:

Iris Kustannus – Iris Publishing
PL168
00811 Helsinki

Reklamaatiot

Jos toimitus ei vastaa tilausta, asiakkaan tulee viipymättä ottaa yhteyttä Iris Kustannuksen sähköpostiosoitteeseen laura@iriskustannus.fi.

Asiakkaan tulee viestissään ilmoittaa viitenumero/tilausnumero, joka löytyy tilausvahvistuksesta ja lähetteestä. Virheellinen tuote korvataan pääsääntöisesti toimittamalla virheetön tuote tilalle. Mikäli tämä ei ole mahdollista, palautetaan tuotteesta maksettu hinta asiakkaan tilille, kun viallinen tuote on palautettu.

Tilauksen peruminen

Tilauksen peruutuksesta tulee ilmoittaa Iris Kustannuksen sähköpostiosoitteeseen laura@iriskustannus.fi. Peruuttamisesesta ei aiheudu asiakkaalle kuluja, mikäli peruutus tehdään ennen kuin tuotteet on lähetetty asiakkaalle. Iris Kustannuksella on oikeus perua tilaus, jos tilattu tuote on loppuunmyyty tai sen saatavuudessa on muita ylitsepääsemättömiä vaikeuksia. Tilauksen perumisesta ilmoitetaan asiakkaalle sähköpostitse mahdollisimman nopeasti.

Muuta huomioitavaa

Palvelu sisältää tekijänoikeudella, tavaramerkkioikeudella ja muilla immateriaalioikeuksilla suojattua aineistoa. Asiakkaalle ei ole ilman tekijän, oikeudenhaltijan tai Iris Kustannuksen yhteistyökumppaneiden nimenomaista kirjallista lupaa oikeutta kopioida tai muuten hyödyntää palvelusta saamaansa aineistoa muutoin kuin omassa henkilökohtaisessa käytössään. Iris Kustannus ei takaa palvelun häiriötöntä toimintaa. Palvelua koskevat samat rajoitukset kuin Internetiä yleensä, esimerkiksi käyttäjien yhtäaikaiset yhteydenotot voivat ruuhkauttaa palvelua ja vaikuttaa sen käytettävyyteen. Iris Kustannuksella on oikeus tilapäisesti sulkea palvelu tai sen osa, jos tarpeellista. Tällöin pyritään siihen, että keskeytys jää mahdollisimman lyhytaikaiseksi ja siitä aiheutuu käyttäjälle mahdollisimman vähän haittaa.

Iris Kustannus pidättää oikeuden muuttaa toimitusehtojaan ilmoittamatta siitä etukäteen. Asiakkaan tulee ennen tilauksen tekemistä tutustua toimitusehtoihin. Iris Kustannus ei korvaa välillisiä vahinkoja tai ylivoimaisesta esteestä johtuvia vahinkoja.

Iris Kustannus ei vastaa teknisten vikojen, huoltojen tai asennustöiden aiheuttamista katkoksista, tietoliikennehäiriöistä eikä niistä mahdollisesti aiheutuvasta tiedon viivästymisestä, muuttumisesta tai katoamisesta aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista.

Iris Kustannus ei korvaa asiakkaan tai kolmannen osapuolen vastuulla olevista seikoista johtuvia vahinkoja eikä Iris Kustannuksella ole korvausvelvollisuutta näiden käyttöehtojen mukaisien oikeuksien käytöstä. Iris Kustannuksen vastuu rajoittuu enimmillään Suomen lakien pakottavien säännösten mukaan.

Osapuolet vapautuvat velvoitteistaan ja velvollisuuksistaan maksaa korvausta, jos velvoitteiden rikkominen tai niiden täyttämättä jättäminen johtuu ylivoimaisesta esteestä. Tällainen tapahtuma voi olla esimerkiksi sota, kapina, pakko-otto tai takavarikko yleiseen tarpeeseen, energianjakelun keskeytys, työselkkaus, tulipalo, ukonilma tai muu luonnonilmiö, kolmannen osapuolen aiheuttama kaapelivaurio tai muu vaikutuksiltaan vastaava ja epätavallinen osapuolista riippumaton syy. Iris Kustannus ei vastaa ylivoimaisen esteen aiheuttamista viivästymisistä eikä tuotteiden virheellisen kunnon tai viivästyneen toimituksen aiheuttamista välillisistä haitoista. Mahdolliset riita-asiat pyritään aina ensisijaisesti sopimaan asiakkaan ja Iris Kustannuksen kesken.